06 38740414
Mama en ik: 1 op 1 begeleiding voor (kersverse) mama's en papa's.

Programma-aanbod

 

Ik wil mij zeker en vertrouwt voelen en eigen keuzes maken die bij mij passen

 

Het wordt je nu allemaal wat te veel. Bij anderen lijkt het allemaal vanzelf te gaan. Je ziet perfecte plaatjes van mama's die lijken alles onder controle te hebben. Alleen jij voelt dit niet. Je twijfelt of je het wel allemaal goed doet en hoe je het moederschap nu echt voor je kunt laten werken.

Ik begeleid je om te groeien in de rol van mama, zodat jij je energiek en meer ontspannen voelt en weer zin hebt om dingen te ondernemen.

Lees hieronder meer informatie over hoe ik jou kan helpen.

De kraamtijd was heerlijk en het geluk en de warmte van je kindje overspoelt je, maar nu de kraamzorg is vertrokken voel je je ook:

Mama en Ik aanbod
 • Overweldigd, er komt zoveel op je af als (kersverse) mama.
 • Doodop, oververmoeid en een kort lontje, het slaapgebrek hakt er behoorlijk bij je in.
 • Onzeker omdat je allerlei praktische vragen hebt, je vraagt je regelmatig af doe ik het wel goed?
 • Radeloos omdat er zoveel keuzes zijn en je verschillende tips en adviezen krijgt
 • Schuldig omdat je het fijn vindt om ook iets voor jezelf te doen, maar die tijd had je ook aan je kind kunnen besteden
 • Eenzaam omdat je het lastig vindt om er eerlijk over te praten, want wat zullen anderen ervan vinden als het niet allemaal een roze wolk is?

Wil jij je zeker en vertrouwt voelen en eigen keuzes maken die bij jou passen. Dan is dit programma voor jou geschikt.

Ik wil mij energiek, ontspannen en vol zelfvertrouwen voelen

Ik weet als geen ander hoe overweldigend het kan zijn als je net mama bent geworden. Er komt zoveel op je af en slaaptekort kan zorgen voor sterke emoties en twijfelen aan jezelf of je het wel goed doet en de juiste keuze maakt.

Ik weet dat het ook anders kan en dat het juist belangrijk is om als mama goed voor jezelf te zorgen, want dan ben je ook veel beter in staat om voor anderen te zorgen. Het moederschap zorgt voor een spiegel. Ik vond het bijvoorbeeld in het begin heel moeilijk om hulp te accepteren. Nu ik dat wel kan, is dit echt een verademing. Ik gun jou het ook om jezelf belangrijk genoeg te vinden en ook goed voor jezelf te zorgen.

Wil jij ook?

 • Dat je ankers meekrijgt zodat jij je zeker voelt en keuzes maakt die bij jou passen
 • Dat je voelt dat je het goed doet als mama en goed bent zoals je bent. Dat je hierin gerustgesteld wordt
 • Dat jij leert ontspannen om te gaan met situaties die eerst stressvol voor je waren
 • Dat je rust ervaart voor jezelf en je gezin
 • Een vraagbaak/vertrouwenspersoon, waar je al je vragen mag stellen en iemand die er voor jou is, echt naar jou luistert en waar jij op terug kan vallen

Deuren worden geopend door ons over te geven aan de dingen die op ons pad komen.
(-Mark Nepo-)

Praktische informatie

In dit programma sta ik naast je en begeleid ik je zodat jij groeit in de rol van mama. Wie ben jij als persoon en als mama en wat is belangrijk voor jou? Dit zijn de onderwerpen die tijdens onze samenwerking aanbod kunnen komen.

 • Hoe je grenzen stelt en nee durft te zeggen
 • Hoe je tijd voor jezelf vrijmaakt zonder schuldgevoel
 • Je ervaring en emoties rondom je zwangerschap en bevalling verwerken
 • Hoe je zonder schaamte over je onzekerheden praat
 • Hoe jij rust creëert voor je jezelf en je gezin
 • Hoe je grip en controle krijgt in bepaalde situaties en hoe je dit kan behouden
 • Hoe je al die gedachtes die je hebt kan ordenen
 • Hoe je ermee om kan gaan als je je bang/angstig voelt
 • Hoe jij vorm wil geven aan het moederschap
 • Hoe je je werk combineert met een gezin
 • Hoe jij je zeker kan voelen over keuzes die je maakt
 • Hoe je ermee om kan gaan als je niet (meer) met je partner op één lijn ligt
 • Hoe om te gaan met alle verschillende adviezen en hoe je hierin zelf een keuze kan maken

Intakegesprek

Je kunt op twee manieren met mij samenwerken. Om te onderzoeken welke optie het beste bij jou past doen we vooraf een intakegesprek, zodat ik jou een passend advies kan geven op basis van jouw vraagstukken en behoeften.

Tijdens een intakegesprek luister ik naar jouw verhaal, zonder oordeel. Alles is bespreekbaar. Wat vind je lastig op dit moment? Waar lig je ‘s nachts wakker van? Waar maak je je druk om? Ik stel je prikkelende vragen, geef je liefdevolle feedback en zet jou aan het denken. Samen bekijken we wat jouw verlangens zijn en hoe we daar gaan komen. Zodat jij terug een ontspannen en meer energieke mama kan zijn.

Aan de hand van het intakegesprek bepalen we samen je doelen en stel ik een programma vast dat het beste bij jou past.

Een los intakegesprek duurt 1.5 uur en jouw investering is eenmalig 80 Euro (inclusief btw). Besluit je vervolgens om langer met mij samen te werken in één van mijn programma’s, dan is de intake kosteloos.

Programma's

Zelfverzekerd jezelf zijn als mama Zelfverzekerd je rol als mama pakken
Een programma van 6 weken. Dit programma is geschikt wanneer je rondloopt met een specifiek vraag en je er zelf even niet uit komt. Je wilt graag helderheid en een 'duwtje in de juiste richting', zodat je daarna zelf ermee aan de slag kunt. Een programma van 3 maanden. Dit programma is geschikt wanneer je eraan toe bent om te ontdekken wie jezelf bent, wie je als mama bent en welke rol dit in jouw leven speelt. In dit programma kunnen er meerdere vraagstukken centraal staan. Ik help jou zelfverzekerd jezelf te zijn als mama.
1 op 1 begeleiding. Het is een maatwerktraject. Ik bekijk wat jouw behoeftes zijn en pas hier het programma op aan 1 op 1 begeleiding. Het is een maatwerktraject. Ik bekijk wat jouw behoeftes zijn en pas hier het programma op aan
We starten met een kick-off van 2 uur. Op deze manier maken we direct een goede en intensieve start, waar jij de rest van het programma profijt van hebt We starten met een kick-off van 2 uur. Op deze manier maken we direct een goede en intensieve start, waar jij de rest van het programma profijt van hebt
De 2 sessies die we daarna plannen, duren 1.5 uur. Aan het einde van iedere sessie krijg je tips/opdrachten mee om verder aan de slag te kunnen. We bespreken van tevoren wat haalbaar is voor jou De 5 sessies die we daarna plannen, duren 1.5 uur. Aan het einde van iedere sessie krijg je tips/opdrachten mee om verder aan de slag te kunnen. We bespreken van tevoren wat haalbaar is voor jou
Samen vieren we je successen, elke stap vooruit is er één Samen vieren we je successen, elke stap vooruit is er één
Je mag rekenen op support van mij tussendoor gedurende het programma Je mag rekenen op support van mij tussendoor gedurende het programma
Iedere week mag je je vragen doorsturen naar mij Iedere week mag je je vragen doorsturen naar mij
De intake en sessies plannen we samen in aan het begin van het programma De intake en sessies plannen we samen in aan het begin van het programma

Je investering is 449 Euro (inclusief btw). Het is mogelijk om dit bedrag in 2 of 3 termijnen te betalen.

Ja dit wil ik!

Je investering is 849 Euro (inclusief btw). Het is mogelijk om dit bedrag in 2 of 3 termijnen te betalen.

Ja dit wil ik!

Hoe werkt het?

Als je besluit met mij samen te werken in een programma, dan kun je het volgende verwachten:

 • Alle sessies vinden bij jou thuis plaats, zo hoef je niet de deur uit of oppas te regelen. Het is in overleg mogelijk om online sessies te plannen.
 • We plannen de sessies vooraf in op basis van wat jou en mij schikt in de agenda.
 • Ik bezoek mensen thuis in een straal van 20 kilometer rondom Elst (gld). Woon jij buiten deze gemeente/plaatsen dan hanteer ik een reiskostenvergoeding van 0.19 ct per kilometer.
 • Wanneer je het fijn vindt kunnen we één of meerdere sessies buiten plannen in een natuurgebied. Je baby/kind kan dan mee in de kinderwagen/draagzak.

Wat levert het je op:

 • Je voelt de energie weer bruisen en hebt weer zin om dingen te ondernemen
 • Het is helder voor jou geworden hoe jij vorm wil geven aan het moederschap. Je hebt hierin je eigen weg gevonden en dat geeft rust
 • Je weet nu waar jij blij wordt/energie van krijgt en je weet hoe je hier tijd voor vrij kan maken en kan inplannen
 • De mening van anderen is niet meer bepalend voor jou. Jij maakt nu de keuzes die bij jou passen
 • Ontspannen zijn en dat voel je. Je weet wat jouw grenzen zijn en je vindt het nu makkelijker om nee te zeggen
 • Je durft je onzekerheden nu uit te spreken, wat een opluchting. Je weet ook hoe je dit in de toekomst kan blijven doen en dat het uitspreken van je onzekerheden juist een kracht is
 • Er is nu ruimte in jouw agenda om tijd door te brengen samen met je partner of andere personen die belangrijk zijn voor jou

Wat anderen zeggen

'Ik heb Monique ervaren als rustig, heel actief luisterend en betrokken. Verdiept zich in mij als mens, wat mij drijft, wat ik nodig heb en wat bij mij past. Samen onderzoekt zij creatief naar oplossingen als dit een vraag is. Voelt altijd vertrouwd en veilig bij Monique' -Karin-

Over mij kort

Hoi, ik ben Monique en met mama en ik is het mijn missie mijn verloskundige ervaring en mijn ervaring als mama te combineren om vrouwen te begeleiden na de kraamperiode. In 2019 en 2022 ben ik zelf een trotse mama geworden van mijn dochters Elise en Aimée.
Het moederschap is ontzettend mooi en kan tegelijkertijd ook lastig en moeilijk zijn. Je komt jezelf enorm tegen. Ik heb mama's echt zien worstelen met hun nieuwe rol en ik heb dit zelf ook ervaren.
Want je kunt niet alles perfect doen en wat is perfect? Leren en een nieuwe rol gaan hand in hand samen, het is vallen en weer opstaan en dat is niet erg, dat mag en dat hoort erbij.
Het gaat over een stukje acceptatie. Acceptatie van jezelf en acceptatie van je nieuw rol als mama, dat jij mag ontdekken en niet alles in 1x hoeft te weten en te kunnen.
Mag ik jou gaan begeleiden zodat jij groeit in de rol van mama en je weer prettig en energiek voelt?

Wil je meer over mij weten, kijk dan even op de 'over mij pagina'.

Monique

Veel gestelde vragen

De sessies zijn bij jou thuis, zo heb je geen reistijd. Als je de sessies liever online wil volgen, is dit ook mogelijk. Woon je binnen een straal van 20 km rondom Elst (gld) dan bereken ik geen reiskosten. Daarbuiten hanteer ik een reiskostenvergoeding van 0.19 ct per kilometer.

Jazeker dat is mogelijk. Jouw investering voor het zelfverzekerd zijn als mama is 615 Euro (inclusief btw) en kun je in 2 termijnen van 307,50 Euro betalen. Het zelfverzekerd je rol als mama pakken programma kost 1095,00 Euro (inclusief btw) en kun je in 2 termijnen van 547,50 Euro betalen. Betalen in 3 termijnen is ook mogelijk. Hier vinden we samen een oplossing voor.

Je mag mij altijd bellen of mailen, dan plannen we een kennismakingsgesprek in en dit is kosteloos. Tijdens dit gesprek van 30 minuten leren we elkaar kennen en kun jij beoordelen of datgene wat ik jou kan aanbieden bij jou past en of we bij elkaar een klik voelen.

 • Als jij of je partner ondersteuning kunnen gebruiken om te groeien in de rol van mama/ouder. Je ervaart onder andere vermoeidheid, je voelt je overweldigd en hebt veel vragen die je onrustig en onzeker maken.
 • Je wilt je zelfverzekerder voelen in het moederschap.
 • Je partner en jij liggen niet (meer) op één lijn en je vraagt je af hoe hier mee om te gaan?
 • Je zou je graag meer ontspannen en energiek voelen.
 • Je wilt niet maanden alleen aanrommelen, je hebt behoefte om in de belangrijkste periode van je leven ondersteunt te worden, zodat je er echt van kan genieten.

Mijn ervaring is dat een losse sessie niet de impact heeft die een programma heeft. Bij een programma kan ik je langer begeleiden en ook opvolgen. Wanneer je behoefte hebt aan een losse sessie, is een mama en ik gesprek echt iets voor jou. Voor meer informatie klik hier.

Jazeker als jullie hier beide voor openstaan.

Ben je benieuwd?