06 38740414
Mama en ik: 1 op 1 begeleiding voor (kersverse) mama's en papa's.

Begeleiding na de kraamweek

03 Februari 2023

Tijdens je bevalling en in je kraamweek is er veel begeleiding en iemand waarop je kunt terugvallen met je vragen. Maar waar is de begeleiding na de kraamweek? Waar ga je dan heen met de vragen, twijfels als mama als de kraamzorg en verloskundige weg is?

Ik vind begeleiding na de kraamweek heel belangrijk en daarom heb ik mama en ik opgericht.

Life event

Een kind krijgen is een life-event. Het heeft een heleboel opgeschud en veranderd. Het is zo mooi, maar kan tegelijkertijd ook heel moeilijk zijn. Hoort bij een life event geen goede begeleiding? 

Ik heb zoveel mama's gehoord dat ze de begeleiding in de kraamweek heel fijn vinden. Maar dat ze de begeleiding na de kraamweek missen. 'Het voelt een beetje alsof je in het diepe wordt gegooid, of het dan pas begint'.

Nieuwe baan

Start je met een nieuwe baan, dan krijg je een warm welkom en krijg je een inwerkperiode. Niemand verwacht van jou dat je meteen alles weet.

Maar waar is de hulp na de zwangerschap en bevalling?

Als je mama wordt verwachten we gek genoeg heel veel van ons zelf. En leggen we de lat heel hoog. Ondanks dat het een compleet nieuwe situatie is, willen we graag alles in 1x goed doen. Mogen we van onszelf geen fouten maken.

Emoties na de bevalling 

Na de bevalling zijn er zoveel emoties. Enerzijds het geluk en de warmte voor je kindje. Maar er zijn ook emoties waar niet veel over wordt gesproken:

  • Overweldigd, er komt zoveel op je af als (kersverse) mama.
  • Doodop, oververmoeid en een kort lontje, het slaapgebrek hakt er behoorlijk bij je in.
  • Onzeker omdat je allerlei praktische vragen hebt, je vraagt je regelmatig af doe ik het wel goed?
  • Radeloos omdat er zoveel keuzes zijn en je verschillende tips en adviezen krijgt
  • Schuldig omdat je het fijn vindt om ook iets voor jezelf te doen, maar die tijd had je ook aan je kind kunnen besteden
  • Eenzaam omdat je het lastig vindt om er eerlijk over te praten, want wat zullen anderen ervan vinden als het niet allemaal een roze wolk is?

Coach voor ouders 

Hulp vragen is nog steeds iets lastigs. Vooral ook omdat je als jonge mama/ouder wordt bedolven onder meningen en adviezen.

Als je al iets bespreekbaar maakt, wil je graag een luisterend oor.

Maar krijg ik veel te horen, 'in plaats van een luisterend oor, krijg ik adviezen en meningen'. 'Ik word er zo onzeker van!' 

Iets wat ik ook heel vaak terug hoor, is dat we bang zijn om eerlijk te zijn. Bij een ander en vooral op social media ziet alles er zo rooskleurig uit. Wat zullen mensen wel niet denken als jij zegt dat je iets lastig vind.

Ik begon mij steeds meer af te vragen; Bestaat er zoiets als een coach voor ouders? Is er begeleiding na de zwangerschap?

Mama en ik

Ik vind dat er iets mag veranderen! En dat het zo belangrijk is dat (nieuwe) mama's/ouders begeleiding krijgen na de kraamweek. Dat jij als vrouw begeleiding krijgt in de transformatie naar mama.

Ik voel een sterke missie om mijn verloskundige ervaring en mijn ervaring als mama te combineren. Daarom heb ik mama en ik opgericht.

Met mama en ik ondersteun ik (kersverse) mama's die zich overweldigd voelen door het moederschap en twijfelen of ze het wel goed doen met het maken van keuzes die goed voelen, grenzen aangeven en het bepalen van eigen invulling en manier voor het ouderschap, zodat zij groeien in hun rol van mama en zich zeker en ontspannen voelen.

Ik ben heel benieuwd naar jou en leer je graag kennen.

 

 

Foto's